Ιδρυτική διακήρυξη

Ιδρυτική διακήρυξη
Ιούλιος 2010Ολοι οι Έλληνες συμφωνούμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και πως τα κόμματα που είχαν την ευθύνη για την διακυβέρνηση απέτυχαν παταγωδώς. Το αποκορύφωμα της ελληνικής τραγωδίας φάνηκε από την γενική χρεοκοπία του δημοσίου μας και από την παράδοση της οικονομικής πολιτικής της χώρας στον ελεγκτικό μηχανισμό της περίφημης "τρόικας", που όπως φαίνεται στο εξής θα υπαγορεύει εκείνη στην κυβέρνηση "το τι μέλλει γενέσθαι".

Τι φταίει όμως και πώς οδηγηθήκαμε εδώ; Με ποιο τρόπο σωρεύθηκαν αυτά τα υπέρογκα χρέη; Πώς έγιναν όλες αυτές οι σπατάλες και οι κλοπές; Ποιοι αδιαφόρησαν για την εγκατάλειψη της υπαίθρου; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κακή παιδεία και την παραπαιδεία μας; Ποιοι οδήγησαν στη χρεοκοπία των δημοσίων νοσοκομείων και στην ανάπτυξη της απάνθρωπης για τον φτωχό ιδιωτικής περίθαλψης; Ποιοι άφησαν τη χώρα να αλωθεί από ανεξέλεγκτα κύματα οικονομικών μεταναστών, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία στη χώρα θερίζει - ιδιαίτερα τους νέους μας;

Πλήθος τα συσσωρευμένα προβλήματα και ενώ από τους μεγάλους ένοχους κανείς δεν τιμωρείται, θα χρειάζονταν πολλοί Ηρακλείδες για να καθαρίσουν την "κόπρο του Αυγείου" στη χώρα μας. Επειδή όμως αυτοί υπάρχουν μονάχα στην απώτερη ιστορία μας, οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να ορθώσουμε οι ίδιοι την έρπουσα αξιοπρέπειά μας. Εμείς που πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία τολμώντας το "ακατόρθωτο", αντλούμε θάρρος από την πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού και την αστείρευτη φιλοπατρία του.

Η θεμελιώδης εκτίμησή μας είναι ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο είναι ακατάλληλα, κυρίως λόγω των ολιγαρχικών δομών τους. Δηλαδή το έλλειμμα της Δημοκρατίας είναι υπεύθυνο για τον αυταρχισμό, την οικογενειοκρατία, τους "κουμπάρους" και την ρουσφετολογική πελατεία τους. Το έλλειμμα της Δημοκρατίας είναι που θρέφει την αναξιοκρατία, την ανεντιμότητα, την απληστία, την αρρωστημένη φιλοδοξία, την αλαζονεία και την τυφλή εθελοδουλία των πολιτικών μας.

Εμείς λοιπόν που υπογράφουμε αυτή την διακήρυξη της ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και που καλούμε όλους εσάς στο πλευρό μας, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να είμαστε "μια από τα ίδια". Η Ένωσις των Ελλήνων είναι ένα δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα όπου τα αξιώματα θα δίδονται με αυστηρούς θεσμικούς κανόνες από τα κάτω (τον λαό) προς τα επάνω (την ηγεσία). Θέλουμε δηλαδή ο λαός να είναι κυρίαρχος όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Μια τέτοια ιδεολογία βεβαίως προϋποθέτει και την ανάληψη μιας σοβαρής ατομικής ευθύνης από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, καθώς θεωρούμε την εντιμότητα και την δημιουργική ενασχόληση με τα κοινά ως ακρογωνιαίους λίθους σε αυτή την πρωτοπόρα συλλογική μας προσπάθεια.

Η βασική αρχή της Δημοκρατίας, που υιοθετούμε στο κίνημα, είναι το αξίωμα ότι η ειδική βούληση ενός εκάστου των ατόμων που συναποτελούν το Έθνος εναρμονίζεται με την κοινή βούληση. Τα "κοινά" συγκυβερνιόνται από τον λαό και την ηγεσία του με βάση τους νόμους αλλά και με δημοψηφίσματα επάνω σε όλα τα σημαντικά θέματα που προκύπτουν. Τα αξιώματα απονέμονται άλλα δια αιρέσεως (στους ισάξιους) και άλλα δια κληρώσεως, ανάλογα με τα καθήκοντα που επιβάλλουν οι δύσκολες συγκυρίες των καιρών. Για την αποφυγή των φαινομένων αυθαιρεσίας και διαφθοράς θεσπίζουμε κανόνα ότι κανένα από τα δημόσια αξιώματα δεν θα κατέχεται επί μακρόν από το ίδιο πρόσωπο, αλλά ούτε και θα υπάρχουν ειδικά προνόμια, υλικές διακρίσεις ή ειδικές απολαβές.
Διακήρυξη
Για την επίτευξη των στόχων μας ώστε να υλοποιηθεί η εγκαθίδρυση ενός γνήσιου δημοκρατικού πολιτεύματος, διακηρύττουμε ως άξονες της κεντρικής πολιτικής μας τα ακόλουθα:
1.    Την υπερψήφιση και εφαρμογή ενός νέου Ελληνικού Συντάγματος. Το Σύνταγμα αυτό θα έχει τις βάσεις του στα αντίστοιχα του Ρήγα Φεραίου, της Τροιζήνας και του Ελβετικού Συντάγματος, που ο ίδιος ο Καποδίστριας το είχε επεξεργαστεί και που οι Ελβετοί το εφαρμόζουν έως σήμερα. Η σύγχρονη Ελλάς χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα που θα εμπνέεται από τις αρχαίες ηθικές και δημοκρατικές αξίες, που θα καταργεί την επικυριαρχία μιας διεφθαρμένης διαρχίας και το θλιβερό φαινόμενο των διαπλεκομένων εξαρτημένων κομμάτων και που τέλος, θα προφυλάσσει την Δημοκρατία από τα νοσήματά της που τα βλέπουμε δυστυχώς να έχουν εκδηλωθεί στην Ελλάδα του σήμερα.
2.    Θεωρούμε το χρήμα ως αντίκρισμα εργασίας και αποδεχόμαστε την ρήτρα έργου έναντι του χρυσού. Όλα τα δικαιώματα του εργαζόμενου και οι κατακτήσεις του εδράζονται επί της εργασίας του, η οποία οφείλει να είναι παραγωγική.
3.   Το κίνημα επεξεργάζεται σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας και αποσυμφόρηση του Αθηνοκεντρικού κράτους. Για την αντιμετώπιση του υπέρογκου δημόσιου χρέους (το οποίο συσσώρευσαν οι εγκληματικές πρακτικές των παρελθουσών κυβερνήσεων) αντιτάσσουμε την παραγωγική εργασία και αξιοποίηση όλων των πόρων και δυνατοτήτων που διαθέτει η Ελλάς. Οι εργασίες γραφείου και οι συνεπακόλουθες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα μειωθούν στο ελάχιστο.
4.  Η πρωτογενής παραγωγή θα ενισχυθεί και οι δευτερογενείς εργασίες θα ρυθμιστούν ανάλογα, με σκοπό και μέλημα την αυτάρκεια των Ελλήνων σε τροφή, στέγη, θέρμανση, ένδυση, περίθαλψη και εκπαίδευση - καθώς είναι βέβαιο ότι τα δεινά που επισώρευσε το πολιτικό παρελθόν έχουν θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του Ελληνικού λαού.
5.  Το δίκαιο θα αναμορφωθεί και η νομολογία θα συμπτυχθεί ώστε ο Έλλην πολίτης να απολαμβάνει την ταχεία και αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης στα θέματα όπου εμπλέκεται. Κανένα αδίκημα δεν θα παραγράφεται μέχρις ότου να εκδοθεί δικαστική απόφαση επί της ουσίας. Το δίκαιο δεν θα είναι ούτε εκδικητικό ούτε αναμορφωτικό, αλλά θα στοχεύει στην αποκατάσταση της αδικίας. Ο αδικών θα επανορθώνει την ζημιά και ο αδικούμενος θα αποζημιώνεται. Η διαφορά που τυχόν υπάρχει, θα καλύπτεται από το δημόσιο ταμείο. Κάθε φαινόμενο δημόσιας διαφθοράς ή έστω παράληψης εφαρμογής του νόμου από δημόσιο πρόσωπο θα επισύρει μακροχρόνια ή οριστική απώλεια των πολιτικών δικαιωμάτων, έρευνα σε βάθος χρόνου και δήμευση περιουσιακών στοιχείων όλων των εμπλεκομένων.
6. Η εσωτερική ασφάλεια και η Εθνική άμυνα θα ενισχυθούν και θα τους αποδοθεί ο σεβασμός και η αποτελεσματικότητα που επιβάλλει ο ρόλος τους.
7.  Οι μετανάστες και οι λαθρομετανάστες θα ενταχθούν στην νομιμότητα, την οποία και θα κληθούν να υπηρετήσουν μέχρις ότου η χώρα μας να αποφασίσει ποιοι θα μείνουν - εφόσον το επιθυμούν - και ποιοι θα βοηθηθούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
8.  Τα θέματα της ναυτιλίας, του τουρισμού, του εσωτερικού και εξωτερικού εμπορίου, του περιβάλλοντος, της οικολογίας και της ενέργειας θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως σε επιμέρους αναλυτικές μελέτες του κινήματος υφίστανται και περιγράφονται.
9. Ηθέση της Ελλάδος και των Ελλήνων  στη διεθνή πολιτική σκηνή οφείλει να αναβαθμιστεί, το κύρος της να ενισχυθεί και η σχέση της με συμμάχους, γειτονικά ή άλλα κράτη να βελτιωθεί δραστικά.
10. Στα θέματα που αφορούν ειδικά τους νέους μέχρι την ενηλικίωση τους - διατροφή, ανάπτυξη, υγεία, παιδεία, αγωγή, ήθος, γενική μόρφωση, ειδική εκπαίδευση, εθελοντικές δραστηριότητες, αθλητισμός, απασχόληση, εργασία - θα εφαρμοσθούν τα συστήματα και οι μέθοδοι που έχουν πρακτικά αποδειχθεί αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου και όσα ωφέλιμα υποδεικνύουν οι πρόοδοι στην Ιατρική, την Ψυχολογία και την Παιδαγωγική. Το κίνημα επεξεργάζεται προγράμματα σε συνεργασία με την νεολαία γεφυρώνοντας παράλληλα το χάσμα μεταξύ των γενεών.
11. Στους κινδύνους που προσβάλουν τους νέους ειδικά, όπως είναι τα ναρκωτικά, πάσης μορφής εκμετάλλευση και διαφθορά, το κίνημα θα θεσπίσει και εφαρμόσει αποτελεσματικά μετρά πρόληψης και αυστηρούς νομούς αποτελεσματικής καταστολής.
12. Το κίνημά μας, παραμένοντας Δημοκρατικά ανοιχτό, αφήνει χώρο για προσθήκη νέων άρθρων κοινής αποδοχής που δεν αντιστρατεύονται στα παραπάνω βασικά άρθρα της Διακήρυξης.
Πιστεύουμε ότι η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος (οι εφαρμογές στην πυρηνική ενέργεια, οι εφαρμογές στο διάστημα, οι εφαρμογές στις επικοινωνίες και τους υπολογιστές, στην γενετική και μοριακή βιολογία κ.α.), σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή έκρηξη και τις περιβαλλοντικές αλλαγές, προκάλεσαν τεχνοοικονομικές και κοινωνικές συνθήκες (και προβλήματα) που έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητες των ιδεολογιών της αριστεράς, της δεξιάς και όλων των άλλων παραδοσιακών συστημάτων που πλέον κατέρρευσαν.
Στοχεύοντας στη δόμηση μιας νέας ιδεολογίας και μιας πολιτικής πρακτικής, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας με αξιώσεις στον 21ο αιώνα, καλούμε όλους τους Έλληνες (ανεξάρτητα ιδεολογικού χρώματος) σε μια νέα πορεία συνεργασίας και προόδου, σε μια πορεία που θα εξαλείψει τους κινδύνους που μας απειλούν και τα προβλήματα που μας καταδυναστεύουν. Καλούμε όλους τους Έλληνες σε ένα νέο Εθνικό Όραμα, βασισμένο στην Ενότητα, την Δικαιοσύνη, την Εργασία, ώστε να δημιουργήσουμε τον υλικό, ηθικό και πνευματικό πλούτο που αρμόζει σε έναν λαό με την δική μας ιστορία και μια χώρα σε πλεονεκτική θέση γεωγραφικά και κλιματολογικά με πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Γενικό πλαίσιο δράσεων
Όπου γέροντες αναίσχυντοι και οι νέοι αναιδέστατοι εισίν.
Τον τε μηδέν των δε μετέχοντα ουκ απράγμονα αλλ' αχρείον νομίζομεν.


Η Ένωσις των Ελλήνων γνωρίζει ότι:
  •  το μέλλον και η επιβίωση του Έθνους στηρίζεται στους νέους και τις επερχόμενες γενεές.
  • από τα σφάλματα, που αναφέρονται συνοπτικά στο προοίμιο της Διακηρύξεώς μας, κάθε παιδί που γεννιέται στην χώρα μας επιφορτίζεται με χρέος που υπερβαίνει τα € 30.000. Οι συνθήκες που επικρατούν δεν του διασφαλίζουν τίποτε και δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη να αναπτυχθεί σε περιβάλλον ασφάλειας και οικογενειακής θαλπωρής.
  • η σημερινή κατεστημένη πραγματικότητα δεν προσφέρει προοπτική και ελπίδα σε καμιά έντιμη και αξιοπρεπή δραστηριότητα που σημαίνει σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον.
  • στον τομέα των σπουδών της εκπαίδευσης και της μόρφωσης η χώρα απέχει πολύ από άλλες ανεπτυγμένες χώρες.
  • στον τομέα της παραγωγικής εργασίας οι θέσεις φαίνονται να μην υπάρχουν γιατί δεν έγινε ούτε εφαρμόσθηκε ποτέ τεχνικοοικονομικός και παραγωγικός προγραμματισμός.


Η Ένωσις των Ελλήνων για τους παραπάνω λογούς και αίτιες, και με την βεβαιότητα ότι το πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει ούτε μπορεί να εξυγιάνει τον εαυτό του και να δώσει λύσεις, πεπεισμένη ότι βοήθεια δεν πρέπει να περιμένουμε από πουθενά, καλεί τους απλούς πολίτες που δεν θέλουν να συμπεριληφθούν στους αναίσχυντους, τους αδιάφορους, τους αποχαυνωμένους και αχρείους να συνδράμουν στη συλλογική προσπάθειά μας που θα οδηγήσει στην υλοποίηση των στόχων της Διακήρυξής μας.
Οι φίλοι του κινήματός μας ελεύθερα μπορούν να διανέμουν φωτοτυπημένα αντίγραφα της Διακήρυξης σε άλλους φίλους προσθέτοντας το τηλέφωνό τους.
Όσοι προσυπογράψουν την Διακήρυξη και θέλουν υποστηρικτικό υλικό με αναλυτική ανάπτυξη των άρθρων της Διακήρυξης θα απευθύνονται στην αρχική επαφή και τα τηλέφωνα που δίδονται.
Όσοι προσυπογράψουν την Διακήρυξη και γίνουν μέλη του κινήματος, εάν θέλουν και μπορούν να δραστηριοποιηθούν περισσότερο, θα οργανώνουν φιλικές συγκεντρώσεις σε σπίτια ή και άλλους χώρους όπου θα διαβάζονται και θα αναλύονται κείμενα και διαφωτιστικά άρθρα μελών του κινήματος.
Ακόμη μπορούν να προβάλουν σε οθόνες τηλεοράσεως δισκογραφημένες ομιλίες μελών του κινήματος.
Τα μέλη που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο πλήθος ενεργών πολιτών που ενδιαφέρονται για τους σκοπούς της Διακήρυξης μπορούν να προσκαλούν έναν ομιλητή από τα παλαιότερα στελέχη της Ενώσεως για μια παρουσίαση και γενική συζήτηση.
Διευκρινιστικά, όσο αφορά την 1η θέση της παρούσας Διακήρυξης, για την ανάγκη Νέου Ελληνικού Συντάγματος, αυτό θα έχει καθαρά Εθνικό χαρακτήρα και βασική του αρχή θα συνεχίσει να είναι ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Ελληνικό Λαό, υπάρχουν και ασκούνται υπέρ του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Έθνους.
Όσο αφορά την 7η θέση της παρούσας Διακήρυξης, διευκρινίζεται ότι η ενδεδειγμένη επίλυση του προβλήματος είναι η εφαρμογή Εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής και με βάση και τον σημερινό μέσο όρο πού ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, δηλαδή παρουσία αλλοδαπών έως 3% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας και η επαναπροώθηση των υπολοίπων αλλοδαπών εκτός της χώρας.


 
Copyright © 2013 ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
|